Vardagslydnad

För att hunden skall fungera i vårt samhälle behöver hunden lära sig hur vi vill den skall vara och anpassa sig därefter.

För att göra det fodras det både att vi som hundägare har både teoretiskt och praktiskt kunskap.

 

Vårt mål är din hund skall kunna följa med dig i stort sett överallt och inte var en belastning utan mer till glädje, för vem har inte hört den slitna klyschan ”hunden är människans bästa vän” det kan den absolut vara men för att nå dit fodras det både tid, engagemang och förståelse för att hunden är hund.

Olika hundar har olika behov och den söta lilla valpen kanske inte alltid utvecklas så som man som ägare/familjemedlem önskat.

 

På Svenskhundsport hjälper vi dig med vad vi kallar ”Vardagslydnad”. Alla hundar kan lära sig de grundläggande saker som gör att hunden fungerar i familjen ex. gå i koppel utan att dra, komma på inkallning, lära sig kommandot ”sitt” och ”ligg”.

aboutmedsonline.com insomniameds365.com

Vi ger hunden frihet under ansvar. Att se en hund springa fritt och busa med husse och matte är äkta hundglädje!

 

På vår träningsanläggning i Väröbacka har du oavsett hur (o)lydig hunden är möjlighet att släppa den lös så den kan springa fritt i vår över 3000 Kvm stora inhägnade träningsplan.

Utbildningen i vardagslydnad börjar med att vi talar om hundens etologi dvs. läran om hundens beteende, sedan övar vi praktiskt och sen får du ”en hemläxa” tills nästa lektion.

Vi är mycket noga med att du skall förstå hunden som individ och dess behov kan du det är det mycket lättare att få hunden att göra som vi vill.

Kom till oss minst 15 minuter före lektionen börjar så att du hinner rasta av hunden före träningen.

 

Skaderisken minskar mycket om hunden är uppvärmd före träning.

Gå in på träningsplanen utan hund så att vi tillsammans kan gå igenom hur vi skall göra dagens upplägg.

Men sist en inte minst det skall vara roligt att träna hund!

Välkommen!

 

Samarbetspartners: